Kadétprogram
Kezdőoldal Hazafias és honvédelmi nevelésHonvéd Kadét ProgramÖsztöndíjakInstruktoroknakPedagógusoknakKadétoknak

Honvéd Középiskola és Kollégium

Ez a képzési forma lehetőséget biztosít arra, hogy a hétköznapjaidat hasonlóan éld, mint a katonák. A bentlakásos iskolában a tanórákon, a gyakorlati foglalkozásokon és a kollégiumban is ismereteket szerezhetsz a honvédelemről és a Magyar Honvédségről. Az iskolai elfoglaltságot szakkörök, szabadidős programok egészítik ki. Ezeken egyrészt az elméletben tanultakat gyakorolhatod, másrészt számos olyan programon vehetsz részt (pl. sportlövészet, küzdősportok, hagyományőrzés, hadisír-gondozás, ejtőernyőzés), amelyekre csak a honvéd kadétok járhatnak.

Ha bővebben szeretnél olvasni erről a képzési formáról, akkor keresd fel az ország egyetlen honvéd középiskolájának, a Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégiumnak a honlapját!

Jogi nyelven mindez így hangzik: A honvédelmi nevelés egyedi, sajátos színtere, melynek a fenntartója a Honvédelmi Minisztérium. Az iskolában a gimnáziumi, elektronikai technikus, és honvéd kadét, igazgatási ügykezelő képzés folyik, melynek szellemiségét áthatja a katonai pedagógia értékrendje.