Kadétprogram
Kezdőoldal Hazafias- és honvédelmi nevelésHonvéd Kadét ProgramÖsztöndíjakInstruktoroknakPedagógusoknakKadétoknak

Instruktoroknak

Ki lehet honvéd kadét instruktor?

A Honvéd Kadét Programban résztvevő partneriskola nevelőtestületének tagja vagy óraadója, aki a honvédelem ügye iránt elkötelezett.

Mi a feladata az instruktornak?

A Honvéd Kadét Program két részből épül fel: a tanórai keretek között zajló képzésből és az ezt kiegészítő szabadidős tevékenységekből. A honvéd kadét instruktorok feladata a szabadidős programok megszervezése, lebonyolítása, a honvédelmi nevelés kötetlen formában történő megvalósítása.

Nem kötelező, de javasoljuk, hogy a honvéd kadét instruktorok csatlakozzanak a Magyar Honvédség önkéntes tartalékos rendszeréhez.

Minden nemzet hadereje a hivatásos katonákon túl a felkészült és sokoldalú tartalékos erőkön nyugszik. Hazánknak is szüksége van olyan önkéntes tartalékosokra, akik civil foglalkozásuk vagy felsőfokú tanulmányaik mellett támogatják a honvédség munkáját, és veszélyhelyzetben sem riadnak vissza attól, hogy komoly segítséget nyújtsanak az országnak.

Az önkéntes tartalékos rendszerről bővebb információ található a Magyar Honvédség karrieroldalán (iranyasereg.hu), illetve ide kattintva.