Kadétprogram
Kezdőoldal Hazafias- és honvédelmi nevelésHonvéd Kadét ProgramÖsztöndíjakInstruktoroknakPedagógusoknakKadétoknak

Kadétoknak

Miért jó honvéd kadétnak lenni?


A tanulmányaid alatt olyan izgalmas programokon vehetsz részt, mint laktanyalátogatások, paintball, airsoft, lasertag játékok, légfegyveres, lézerfegyveres céllövészetek, kalandtúrák és akadálypályás foglalkozások.
Honvédkadét formaruhát viselhetsz a megfelelő alkalmakkor. A formaruhát magadra öltve a Honvéd Kadét Program képviselőjévé válsz, ami magával vonja azokat a követelményeket is, hogy minden honvéd kadét fegyelmezett, kitartó, csapatjátékos és alázatos legyen.
A tanulmányaid végére megtanulod a társaidat vezetni, de azt is, hogy milyen egy csapatban vezetve lenni. A különböző honvéd kadét tevékenységek által olyan élményekben lesz részed, amelyeket mások nem élhetnek át. Megismered a Magyar Honvédség munkáját, szervezetét és szolgálati formáit. Ha szeretnél, érettségi vizsgát is tehetsz honvédelmi alapismeretekből, amely által könnyebben tudsz felvételt nyerni a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar katonai alapszakjaira.
Honvéd kadétként az eredményes tanulást nem csak jó osztályzattal jutalmazzák, hanem ösztöndíjat is kaphatsz. Az ösztöndíjakról részletesebben itt olvashatsz.

Hogyan lehetsz honvéd kadét?

Először is jelentkezz egy olyan középiskolába, amely a Honvéd Kadét Program partneriskolája. Ezeknek az intézményeknek a listáját itt  találod. Amint felvételt nyertél az intézmény honvéd kadét osztályába vagy felveszed a honvédelmi alapismeretek fakultatív tantárgyat már honvéd kadéttá is váltál!

Honvéd Kadét Kupa

Szeretnénk minél érdekesebbé és izgalmasabbá tenni a középiskolai tanulmányaitok éveit, ennek érdekében különböző honvédelmi versenyeket szervezünk számotokra.
A Honvéd Kadét Kupa, olyan honvéd kadétoknak szóló verseny, ahol egyéniben és az iskolát képviselve is mérhetitek össze tudásotokat akadályfutás "sprint" lövészetben , villám tájékozódásban, gránát hajításban és céllövészetben. A versenyről bővebb információt a Honvédelmi Sportszövetség oldalán találtok.

Honvédelemmel kapcsolatos elfoglaltságok, nem csak kadétoknak…

Honvédelmi tábor
A Magyar Honvédség által szervezett 12-18 éveseknek szóló nyári szünidőben tartott 5 napos ottalvós táborok. Egy-egy turnus alkalmával legyőzhetitek saját korlátaitokat, egy egész hetet együtt tölthettek a Magyar Honvédség katonáival, és biztos, hogy a hét végére egy összetartó csapattá kovácsolódtok össze a társaitokkal!
Bővebb információ és jelentkezés: honvedelmitabor.hu
Országos Haditorna Verseny
Felmenő rendszerű, középiskolásoknak szóló honvédelmi csapatverseny, melyre 4 fős csapatok nevezhetnek. A tanév őszi fordulóinak megyei győztesei a tanév tavaszi időszakában egy országos döntő keretében mérhetik össze tudásukat.
Az aktuális versenykiírást és bővebb információt a versenyről itt találsz.

1000 év katonái

Az 1000 év katonái egy kétfordulós honvédelmi témájú szellemi csapatvetélkedő. A verseny célja, hogy a megismerjétek a magyar hadtörténelem győztes eseményeit és mindeközben bemutassuk a megújuló Magyar Honvédséget. Az első szellemi vetélkedő a magyar hadtudomány megteremtője, a költő, író, katona és államférfi Zrínyi Miklós (1620. május 3.-1664. november 18.) születésének 400. évfordulója alkalmából rendezzük meg. A versenyről bővebb információt itt találtok.